fbpx

Opinie klientów

Oto historie moich klientów indywidualnych

Kliknij na zdanie poniżej, aby rozwinąć historię i opinię klienta. 

Pani Sara pracuje w dziale zakupów międzynarodowej korporacji zajmującej się diagnostyką medyczną. Przyszła do mnie z celem przełamania bariery językowej, poprawienia płynności i poprawności oraz tzw. „rozgadania się” na potrzeby pracy i dołączenia do kursu grupowego oferowanego przez pracodawcę. Zajęcia odbywały się 3 razy w tygodniu po 60 minut na platformie ZOOM. Sara jest bardzo zmotywowana do pracy i nauki, z łatwością nawiązałyśmy kontakt, dzięki czemu dyskusje na lekcji były bardzo ciekawe. 

Oto jej własne słowa o mnie z kwietnia 2021 r. :

„Przez kilka miesięcy miałam niebywałą przyjemność uczyć się języka angielskiego z Panią Martą. Poznane w tym czasie: horyzont wiedzy, profesjonalizm oraz motywacja Pani Marty sprawiły, że po raz pierwszy w życiu przełamałam swoją barierę językową i poczułam się komfortowo mówiąc po angielsku. W 100% rekomenduję zajęcia prowadzone przez Panią Martę.”

Sara, 8.04.2021

Pani Justyna jest prawnikiem w renomowanej kancelarii w Warszawie. Rozpoczęła u mnie naukę na zajęciach online od poziomu B2.  Uczymy się języka ogólno-biznesowego oraz prawniczego 2 razy w tygodniu po 90 minut. 

Oto jej własne słowa z marca 2021 r. :

„Pragnę udzielić referencji Pani Marcie Pałczyńskiej w zakresie nauki biznesowego i prawniczego języka angielskiego.

Z Panią Martą Pałczyńską odbywam zajęcia z biznesowego i prawniczego języka angielskiego od ponad roku. Mocną stroną tych zajęć jest indywidualne podejście do mojej osoby, rozpoznawanie moich braków językowych i ich uzupełnianie. Pani Marta Pałczyńska jest zawsze przygotowana na zajęcia, nie ma przypadkowości, tematy są ze sobą powiązane, co pozwala na powtarzanie nowych rzeczy i łatwiejsze przyswajanie wiedzy. Ponadto zajęcia są zróżnicowane, tzn. są lekcje uczące słuchania i rozumienia, mówienia i pisania.

Pani Marta Pałczyńska profesjonalnie wykonuję swoją pracę, zajęcia odbywają się punktualnie i terminowo.

Polecam pracę z Panią Martą Pałczyńską każdemu prawnikowi.”

Justyna, radca prawny, 04.03.2021

Pani Klaudyna jest radcą prawnym w renomowanej kancelarii w Warszawie. Rozpoczęła u mnie naukę najpierw w szkole a potem na zajęciach online od poziomu B1+.  Uczymy się języka ogólno-biznesowego oraz prawniczego 1 raz w tygodniu po 60 minut. Dzisiaj (w 2021 roku) jesteśmy już na etapie utrzymywania kontaktu z językiem i rozszerzania słownictwa w trakcie konwersacji, bo gramatykę ma już opanowaną niemal do perfekcji. 

Oto jej własne słowa z marca 2021 r. :

„Jestem studentką Marty Pałczyńskiej od 3 lat. Dzięki lekcjom przez nią prowadzonym poszerzyłam słownictwo z obszaru prawniczego angielskiego. Konwersacje w zakresie języka formalnego i biznesowego pomogły mi pokonać blokadę językową. Teraz czuję się swobodnie we wszelkiego rodzaju kontaktach zawodowych z zagranicznymi klientami.”

Klaudyna, radca prawny, 04.03.2021

Pani Kasia jest finansistką, która trafiła do mnie na zakręcie swojego życia zawodowego na początku 2020 r.  Szybko nawiązałyśmy kontakt co pomogło jej nabyć pewności siebie w komunikacji po angielsku.  Rozpoczęła kurs od poziomu C1, ale chciała się przede wszystkim 'rozgadać', utrzymać kontakt z językiem i rozszerzyć zaawansowane słownictwo (idiomy i tzw. korpomowa).

Oto jej własne słowa z września 2020 r. :
(Opinia pobrana z mojego profilu na LinkedIn)

„Do Marty trafiłam w momencie, w którym potrzebowałam w bardzo krótkim czasie przywrócić płynność w mówieniu na poziomie biznesowym +C1. Cały proces przebiegał bardzo sprawnie: bardzo elastyczny i intensywny grafik zajęć (głównie online), ciekawe materiały do nauki, konstruktywny feedback i analiza postępów. Wszystko odbywało się w bardzo przyjaznej i luźnej atmosferze, głównie dzięki temu, że Pani Marta jest niezwykle profesjonalną, pozytywną i empatyczną lektorką, która bardzo łatwo nawiązuje kontakt i ma ogromne doświadczenie w nauczaniu dorosłych w zakresie Business English (szeroka tematyka). W rezultacie udało mi się przywrócić tzw. „lekkość w mówieniu” jakiej poszukiwałam. Jestem pod dużym wrażeniem współpracy z Martą, rekomenduję ją każdemu kto poszukuje nieszablonowego podejścia do nauki języka.”

Kasia, 9.09.2020 

Pani Marta pracuje w dziale HR.  Do mnie trafiła już dobrze znając angielski na poziomie C1, ale chciała utrzymać kontakt z językiem i rozszerzyć zaawansowane słownictwo (idiomy i tzw. korpomowa). Po dłuższym czasie pracy ze mną poprosiła o native speakera, dzięki ltóremu mogła też zapoznać się i oswoić z różnymi akcentami i dialektami angielskiego. Opinię dla mnie postanowiła napisać po angielsku (Opinia pobrana z mojego profilu na LinkedIn)

Oto jej własne słowa z września 2020 r. :

„I have been collaborating with Marta for several years during which I was able to significantly improve my command of English. Not only Marta is a well-organized, methodologically structured teacher but also an empathetic and flexible person which contributes to a great learning experience. I worked directly with Marta but also with other great teachers (native speakers) that Marta collaborates with and have recommended to me.”

Marta, 07.09.2020

Pani Maria jest księgową i pracuje w renomowanej, międzynarodowej firmie. Rozpoczęła naukę od poziomu mocnego A2. Na początku przychodziła do mnie a potem przeszłyśmy na zajęcia online.  Przy jednej godzinie w tygodniu rozwinęła swoje umiejętności w szybkim tempie i teraz już swobodnie rozmawia ze mną na lekcjach. 

Oto jej własne słowa z maja 2018 r. :

„Lekcje języka angielskiego z Panią Marta odbywam już prawie półtora roku. Używamy platformy e-learningowej Langlion, która działa niezawodnie i jest świetnym rozwiązaniem dla osób zapracowanych i które nie mają czasu na dojazdy w miejsce lekcji. Na platformie można spotkać się zawsze, wystarczy mieć przy sobie komputer i internet. Jest to też o tyle fajne rozwiązanie, że na niej są wszystkie informacje odnośnie lekcji i opłat a także jest możliwość wysyłania wzajemnie plików pdf/word/mp3. Na platformie rozmawiamy jak na Skypie i możemy również prowadzić równocześnie czat. Dla mnie nie ma różnicy pomiędzy spotkaniem „na żywo” a spotkaniem na platformie.

Oczywiście oprócz świetnych narzędzi, jak Platforma E-lerningowa Langlion, Pani Marta ma świetne kompetencje i ogromną wiedzę i doświadczenie w nauczaniu. Jest osobą zrównoważoną i spokojną i chętnie tłumaczy nawet kilka razy J

Nasze nauczanie jest nastawione na business English i widzę jak dzięki lekcjom z Panią Martą rozwija się u mnie zdolność komunikowania w języku biznesu z osobami z branży a także zniknęły bariery językowe, z którymi przyszłam do Pani Marty.

Gorąco polecam!”

Maria R., 07.05.2018

Pani Małgosia (finansistka) przyszła do mnie w 2016 r.  po pomoc zaraz po rozpoczęciu pracy w nowej firmie (banku) i od samego początku czekało nas zadanie „ogarnięcia” (zrozumienia) kontraktu napisanego w j. angielskim. Pamiętam jej zmagania, żeby zrozumieć trudny, prawniczy język. Ale udało się. Od tamtej pory, widujemy się co tydzień – gramatyka została wprowadzona i utrwalona tak jak i podstawowe biznesowe słownictwo, a teraz skupiamy się na konwersacjach i rozszerzaniu słownictwa oraz umiejętności komunikacyjnych. I co 4-5miesięcy wykupuje kolejny pakiet 30h z już dość dużą zniżką. 

Oto rekomendacje samej zainteresowanej z maja 2018 r.:

,,Z Panią Martą współpracuję od dwóch lat. Jest to najlepszy nauczyciel języka angielskiego z jakim miałam do czynienia. Profesjonalne przygotowanie do zajęć, które dostosowywane są do potrzeb ucznia, przyjemna atmosfera, konsekwencja i motywacja.  Zdecydowanie polecam”

Małgorzata K, 8.05.2018

Pani Kasia przyszła do mnie z bardzo konkretnym celem, mianowicie chciała się przygotować do rozmowy o pracę, której miała właśnie zacząć szukać. I tak się stało, że została ze mną jeszcze 2 lata. Rozpoczęłyśmy od tematyki logistycznej (to jej branża) a po opanowaniu słownictwa związanego z transportem, dokumentacją – to był priorytet dla niej, przeszłyśmy do języka bardziej ogólnego, komunikatywnego, ćwiczyłyśmy m.in. prezentacje, negocjacje, pisanie maili i raportów.

Oto co sama napisała o naszym kursie:

Programy naszych spotkań dopasowane są zarówno do moich oczekiwań, jak i umiejętności. Formy nauczania są zróżnicowane. Pani Marta nie pozwala mi się nudzić, a w razie wątpliwości tłumaczy wszystko cierpliwie.

Zajęcia prowadzone są w pozytywnej atmosferze co wpływa na chęć uczestniczenia w nich, przyswajanie wiedzy i jest dodatkowym atutem spotkań. To wszystko sprawia, że moja blokada komunikacyjna zmniejsza się z każda kolejną lekcją.”

Kasia S., 05.05.2018

Z Ulą to całkiem ciekawa historia była. Wiele lat temu rozpoczęłyśmy kurs indywidualny od poziomu A2 w jednej ze szkół językowych z którą współpracowałam. Po kilku miesiącach nauki podeszła do egzaminu TOEIC i uzyskała bardzo dobry wynik na poziomie B1. Potem życie się tak potoczyło, że musiałyśmy przerwać nasze spotkania. Przerwa trwała aż 7 lat. Jednak Ula postanowiła wrócić do angielskiego i do mnie. I tak spotykałyśmy się przez kolejne 3 lata. Ula doszła do poziomu na którym potrafiła „przegadać” 2 (pełne) godziny po angielsku, nie używając ani jednego polskiego wtrącenia. Rozmawiałyśmy o życiu, biznesie, pisałyśmy raporty, robiłyśmy tłumaczenia dyrektyw i innych branżowych dokumentów. Pomogłam jej również podejść do egzaminu dla wewnętrznych audytorów.

 A to jej własne słowa na temat naszych spotkań:

„Korzystam z indywidualnych zajęć u p. Marty Pałczyńskiej już od kilku lat, dzięki czemu moja znajomość języka angielskiego znacznie się podwyższyła.

Przez ten okres Pani Marta dała się poznać jako osoba bardzo zaangażowana i rzetelnie wykonująca swoją pracę. Zawsze jest dobrze przygotowana, dba o podejmowanie ciekawych i różnorodnych tematów na zajęciach. Ponadto, jest pomocna w realizacji różnych zleceń typu niestandardowych tłumaczeń, przygotowanie do rozmowy czy egzaminu. Jej dodatkowym autem jest elastyczność w umawianiu terminu zajęć.

Osobom będącym na początku nauki lub chcącym poszerzyć swoje umiejętności w nauce języka angielskiego w mowie/piśmie z pełną odpowiedzialnością polecam zajęcia z p. Martą Pałczyńską.”

Urszula C., 06.06.2016

Ela przyszła do mnie z polecenia mojego byłego klienta, swojego kolegi z pracy, i miała od początku bardzo konkretny cel – potwierdzić swoje umiejętności certyfikatem. Nie do końca była pewna jednak do jakiego egzaminu powinna się przygotować więc zaproponowałam jest TOEIC (test poziomujący o międzynarodowej randze, z zakresu angielskiego biznesowego), który jest furtką do wielu instytucji i korporacji na całym świecie. Ponieważ Ela była już na wysokim poziomie wystarczyło przećwiczyć pewne strategie i techniki zdawania egzaminu. Przećwiczyłyśmy także pisanie maili i artykułów prasowych i po paru miesiącach podeszła do egzaminu TOEIC Speaking and Writing, z którego uzyskała wynik ponad 90%, co dało jej certyfikat na poziomie mocnym C1.

A tak sama pisze o swoim sukcesie:

„ Współpracuję z P. Martą Pałczyńską od lipca 2013 r. w zakresie nauki Business English.

Współpracę oceniam pozytywnie: materiały dobrze przygotowane, dobrane do zapotrzebowania zgłoszonego wcześniej lektorowi i zdiagnozowanego jeszcze przed rozpoczęciem pierwszej lekcji.

Pani Marta przygotowała mnie do egzaminu TOEIC Speaking & Writing, który zdałam na oczekiwanym poziomie.

Zakładam kontynuowanie współpracy w dalszym okresie i spokojnie polecam nawiązanie współpracy z p. Martą Pałczyńską.”

Elżbieta T., 30.04.2014r.

Chcesz dołączyć do moich zadowolonych klientów indywidualnych?

Sprawdź moją ofertę kursów angielskiego

zadzwoń +48 501 341 488 lub napisz maila: biuro@angielskiwpracy.com.pl 

A poniżej referencje klientów korporacyjnych

Poszukujesz skutecznego kursu języka angielskiego dla swoich pracowników?

Przeczytaj, co mogę zaoferować Twojej firmie w ramach mojej oferty Busy English a następnie skontaktuj się ze mną. 
Przygotuję ofertę dedykowaną Twojej firmie.